![]() |
Kayısılı Karamelli Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Karamelli MuhallebiKayısılı Karamelli Muhallebi Tarifi - Kayısılı Karamelli Muhallebi Nasıl Yapılır - Kayısılı Karamelli Muhallebi Malzemeleri MALZEMELER Yarım kilo gün kurusu kayısı yarım su bardağı şeker dövülmüş fındık muhallebisi için; 1 lt ![]() 2 kahve fincanı un 2 kahve fincanı şeker 200 gr ![]() karameli için; 1 su bardağı şeker 125 gr ![]() yarım paket çiğ krema YAPILIŞI Kayısılar küçük küçük doğranıp, şekerle ve az su ile pişirilir ![]() ![]() ![]() Muhallebi için olan malzemeler yağ hariç pişirilir ![]() ![]() Kayısıların üzeri muhallebi ile kaplanır ![]() Karamel için, önce şeker harlı ateşte yanlarından erimeye başlayana kadar beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Servis sırasında muhallebi dilimlerinin üzerlerine karamel sos gezdirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|