Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
susam, tatlısı

Susam Tatlısı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susam Tatlısı



Susam Tatlısı Tarifi - Susam Tatlısı Yapılışı - Tatlı Püf Noktakları

MALZEMELER

1 çay bardagi irmik

1 çay bardagi hindistan cevizi

1 yemek kasigi margarin

1 yemek kasigi sivi yag

1 çay kasigi maya

1 su bardagi un

Simitleri bulamak için susam

Surubu:

1,5 su bardagi toz seker

1,5 su bardagi su


YAPILIŞI

Irmik, hindistancevizi, margarin, sivi yag, maya ve un bir kaba alinarak karistirilir ve un ilave edilirElde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin (yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir

Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim

Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelimSurubunu cekince servis e hazirdir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.