![]() |
Susam Tatlısı
Susam Tatlısı Tarifi - Susam Tatlısı Yapılışı - Tatlı Püf Noktakları
MALZEMELER 1 çay bardagi irmik 1 çay bardagi hindistan cevizi 1 yemek kasigi margarin 1 yemek kasigi sivi yag 1 çay kasigi maya 1 su bardagi un Simitleri bulamak için susam Surubu: 1,5 su bardagi toz seker 1,5 su bardagi su YAPILIŞI Irmik, hindistancevizi, margarin, sivi yag, maya ve un bir kaba alinarak karistirilir ve un ilave edilir.Elde edilen hamurdan çok kuçuk olmayan simitler yapip susama bulayin ve tepsiye dizin (yaglamaya yada unlamaya gerek yok)180 derece de pisir. Surup:Seker,su ve limon dan fazla koyu olmayan bir surup yapalim. Pisen ve iliyan simitlerin uzerine ilik serbeti gezdirelim.Surubunu cekince servis e hazirdir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.