![]() |
Çilekli Köpük Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilekli Köpük TatlısıÇilekli Köpük Tatlısı Tarifi - Çilekli Köpük Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Köpük Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler Malzemeler 4 su bardağı süt 4 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı mısır nışastası 1 paket çilekli toz jöle 500 gr çilek Yapılışı Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin ![]() ![]() 4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın ![]() Ardından şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ![]() Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın ![]() Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|