![]() |
Çilekli Köpük Tatlısı
Çilekli Köpük Tatlısı Tarifi - Çilekli Köpük Tatlısı Nasıl Yapılır - Çilekli Köpük Tatlısı İçin Gerekli Malzemeler
Malzemeler 4 su bardağı süt 4 yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı mısır nışastası 1 paket çilekli toz jöle 500 gr çilek Yapılışı Çilekleri yıkayıp temizleyip rondoda püre kıvamında ezin. Bir kenarda beklesin. 4 yumurtayı tencereye koyup iyice çırpın. Ardından şekeri, sütü, jöleyi ve nışastayı ekleyip hepsini güzelce çırpıp ocağın altını açıp, orta ısıda muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Koyulaşınça, içine çilek püresini de ilave edip 3-4 dk daha pişirin ve tencereyi ocaktan alın. Dilediğiniz bir kalıba karışımı dökün. Buzlukta 2-3 saat bekletip, servis yapmak istediğinizde, kalıbı sıcak suya oturtup biraz bekeltip servis tabağına ters düz edin. Eğer isterseniz üzerine, hazır paket ahududulu-çilekli meyveli sosu hazırlayıp dökebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.