![]() |
Limonlu ve Haşhaşlı Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Limonlu ve Haşhaşlı Kekhaşhaş tohumlu kek tarifi - haşhaşlı tarifler ![]() Limonlu ve haşhaş tohumlu kek malzemeleri 2 su bardağı un 1 çay kaşığı kabartma tozu 1 tutam tuz 3 yemek kaşığı haşhaş tohumu 125 gr tereyağı 1 su bardağı toz şeker Yarım su bardağı krema 2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 4 yumurta 1/4 su bardağı fındık yağı 2 yemek kaşığı limon suyu 1 tatlı kaşığı vanilya Limonlu ve haşhaş tohumlu kek hazırlanışı Limonlu ve haşhaş tohumlu kek: Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin ![]() Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın ![]() Ayrı bir kapta tereyağı, şeker, krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın ![]() Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede tamamen karışmasına dikkat edin ![]() Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin ![]() Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın ![]() Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın ![]() Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin ![]() Soğuyunca servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|