ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Limonlu ve Haşhaşlı Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182538)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:35 PM

Limonlu ve Haşhaşlı Kek
 
haşhaş tohumlu kek tarifi - haşhaşlı tarifler
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Limonlu ve haşhaş tohumlu kek malzemeleri


2 su bardağı un


1 çay kaşığı kabartma tozu


1 tutam tuz


3 yemek kaşığı haşhaş tohumu


125 gr tereyağı


1 su bardağı toz şeker


Yarım su bardağı krema


2 yemek kaşığı rendelenmiş limon kabuğu


4 yumurta


1/4 su bardağı fındık yağı


2 yemek kaşığı limon suyu


1 tatlı kaşığı vanilya

Limonlu ve haşhaş tohumlu kek hazırlanışı


Limonlu ve haşhaş tohumlu kek:

Un, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kaba eleyin.

Haşhaş tohumlarını ekleyip karıştırın.


Ayrı bir kapta tereyağı, şeker,

krema ve rendelenmiş limon kabuğunu mikserle çırpın.

Yumurtaları teker teker ekleyin ve her eklemede

tamamen karışmasına dikkat edin.


Fındık yağı, vanilya ve limon suyunu ilave edin.

Unlu karışımı ekleyip spatulayla yavaşça karıştırın.

Yağlanmış ve hafif unlanmış baton kek kalıbına kek harcını aktarın.

Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 55 dakika pişirin.

Soğuyunca servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.