Sünger Bop pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sünger Bop pasta![]() MALZEMELER 5 yumurta 1 bardak şeker 1 bardak un 1 türk kahvesi fincanı süt 2 kaşık dolusu nişasta 1 paket vanilya ve kabartma tozu KREMASI 2 paket krem şanti( 4 poşet) 2,5 bardak süt 1 paket kakaolu krem ole 2 bardak süt Arasına koymak için 200 gr beyaz çikolata (2 paket 2oo gr damla çikolata (1 kase dolusu ve fındık ,fıstık Ara katları ıslatmak için; bir kase tanesiz vişne reçeli yada her hangi bir reçel ![]() ve karemel sos Üzerini kaplamak için 1 kiloya yakın şeker hamuru YAPILIŞI Kek malzemeleri çırpılır Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökülür![]() Bu malzemeden 2 ölçü yaptım Piştikten sonra tepsideki kek ortadan ikiye bölünür![]() İki tane dikdörtken parça elde edilir![]() Öbür tepsideki kek de ikiye bölünür![]() Bir parçası truf olmak üzere dolaba kaldırılır ,diğer parçasıda pastamızın 3 katını oluşturur Soğuması ve dinlenmesi için streçe sarılır ve buzdolabında 1 gece dinlenmeye alınır![]() Ertesi gün kremalarımızı hazırlıyoruz![]() krem oleyi çırpıp, içine 1 paket krem şanti karıştırıyoruz![]() 15 dk buzdolabına kaldırıyoruz Krem şantilerimizide çırpıp aynı işlemi yapıyoruz![]() Kekimizin ilk katını tanesiz vişne reçeliyle ıslıyoruz![]() Kakaolu kremamızı sürüp üzerine bolca irice kıyılmış beyaz çikolatamızı ve fıstığımızı serpiyoruz![]() 2 kat keki kapıyoruz üzerine karemel sosu sütle biraz inceltip her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz![]() Bolca krem şanti ile kaplıyoruz![]() Damla çikolata ve fıstığımızı serpiyoruz![]() 3 katıda kapayıp reçelimizle hafif keki nemlendiriyoruz ,ince tabaka halinde her tarafını krem şanti ile kaplıyoruz![]() Dört bi tarafı bembeyaz olmalı![]() Pastamızın iskeletini dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz![]() Şeker hamurlarını renklerine ayırıp düzenliyoruz![]() Merdaneyle açıp ilk önce kahverengi kısmı pastamıza yerleştiriyoruz Daha sonra beyaz ve sarı kısmı kapayıp ,üzerinin şekillerini yapıyoruz![]() ![]() Tabi böyle anlatırken çok çabuk bitiyor, ama inanın üzerini kaplamak en az 3 saatini alıyor insanın ![]() Pastayı büyük buzdolabı poşetine geçirip 2 gün buzdolabında muhafaza ettim ,hiçte bişi olmadı![]() inanın tadıda lezzet gelmiştibenden söylemesi ,yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin![]() ![]() Ortaya güzel bir iş çıkınca ,şeker hamuruna gitgide daha fazla ısınmaya başlıyorum) |
|
|
|