Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bop, pasta, sünger

Sünger Bop pasta

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sünger Bop pasta






MALZEMELER




5 yumurta


1 bardak şeker


1 bardak un


1 türk kahvesi fincanı süt


2 kaşık dolusu nişasta


1 paket vanilya ve kabartma tozu


KREMASI


2 paket krem şanti( 4 poşet)


2,5 bardak süt


1 paket kakaolu krem ole


2 bardak süt


Arasına koymak için 200 gr beyaz çikolata (2 paket


2oo gr damla çikolata (1 kase dolusu


ve fındık ,fıstık


Ara katları ıslatmak için;


bir kase tanesiz vişne reçeli yada her hangi bir reçel


ve karemel sos


Üzerini kaplamak için 1 kiloya yakın şeker hamuru





YAPILIŞI




Kek malzemeleri çırpılırYağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökülürBu malzemeden 2 ölçü yaptımPiştikten sonra tepsideki kek ortadan ikiye bölünür İki tane dikdörtken parça elde edilirÖbür tepsideki kek de ikiye bölünürBir parçası truf olmak üzere dolaba kaldırılır ,diğer parçasıda pastamızın 3 katını oluştururSoğuması ve dinlenmesi için streçe sarılır ve buzdolabında 1 gece dinlenmeye alınırErtesi gün kremalarımızı hazırlıyoruzkrem oleyi çırpıp, içine 1 paket krem şanti karıştırıyoruz15 dk buzdolabına kaldırıyoruzKrem şantilerimizide çırpıp aynı işlemi yapıyoruzKekimizin ilk katını tanesiz vişne reçeliyle ıslıyoruzKakaolu kremamızı sürüp üzerine bolca irice kıyılmış beyaz çikolatamızı ve fıstığımızı serpiyoruz2 kat keki kapıyoruz üzerine karemel sosu sütle biraz inceltip her tarafına gelecek şekilde sürüyoruzBolca krem şanti ile kaplıyoruzDamla çikolata ve fıstığımızı serpiyoruz3 katıda kapayıp reçelimizle hafif keki nemlendiriyoruz ,ince tabaka halinde her tarafını krem şanti ile kaplıyoruzDört bi tarafı bembeyaz olmalıPastamızın iskeletini dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırıyoruzŞeker hamurlarını renklerine ayırıp düzenliyoruzMerdaneyle açıp ilk önce kahverengi kısmı pastamıza yerleştiriyoruzDaha sonra beyaz ve sarı kısmı kapayıp ,üzerinin şekillerini yapıyoruz




Tabi böyle anlatırken çok çabuk bitiyor, ama inanın üzerini kaplamak en az 3 saatini alıyor insanınPastayı büyük buzdolabı poşetine geçirip 2 gün buzdolabında muhafaza ettim ,hiçte bişi olmadıinanın tadıda lezzet gelmiştibenden söylemesi ,yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin




Ortaya güzel bir iş çıkınca ,şeker hamuruna gitgide daha fazla ısınmaya başlıyorum)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.