ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Sünger Bop pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182461)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 07:48 PM

Sünger Bop pasta
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


MALZEMELER




5 yumurta


1 bardak şeker


1 bardak un


1 türk kahvesi fincanı süt


2 kaşık dolusu nişasta


1 paket vanilya ve kabartma tozu


KREMASI


2 paket krem şanti( 4 poşet)


2,5 bardak süt


1 paket kakaolu krem ole


2 bardak süt


Arasına koymak için 200 gr beyaz çikolata (2 paket


2oo gr damla çikolata (1 kase dolusu


ve fındık ,fıstık


Ara katları ıslatmak için;


bir kase tanesiz vişne reçeli yada her hangi bir reçel.


ve karemel sos


Üzerini kaplamak için 1 kiloya yakın şeker hamuru





YAPILIŞI




Kek malzemeleri çırpılır.Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine dökülür..Bu malzemeden 2 ölçü yaptım.Piştikten sonra tepsideki kek ortadan ikiye bölünür.. İki tane dikdörtken parça elde edilir..Öbür tepsideki kek de ikiye bölünür..Bir parçası truf olmak üzere dolaba kaldırılır ,diğer parçasıda pastamızın 3. katını oluşturur.Soğuması ve dinlenmesi için streçe sarılır ve buzdolabında 1 gece dinlenmeye alınır..Ertesi gün kremalarımızı hazırlıyoruz..krem oleyi çırpıp, içine 1 paket krem şanti karıştırıyoruz..15 dk buzdolabına kaldırıyoruz.Krem şantilerimizide çırpıp aynı işlemi yapıyoruz..Kekimizin ilk katını tanesiz vişne reçeliyle ıslıyoruz..Kakaolu kremamızı sürüp üzerine bolca irice kıyılmış beyaz çikolatamızı ve fıstığımızı serpiyoruz..2 kat keki kapıyoruz üzerine karemel sosu sütle biraz inceltip her tarafına gelecek şekilde sürüyoruz..Bolca krem şanti ile kaplıyoruz..Damla çikolata ve fıstığımızı serpiyoruz..3. katıda kapayıp reçelimizle hafif keki nemlendiriyoruz ,ince tabaka halinde her tarafını krem şanti ile kaplıyoruz..Dört bi tarafı bembeyaz olmalı..Pastamızın iskeletini dinlendirmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz..Şeker hamurlarını renklerine ayırıp düzenliyoruz..Merdaneyle açıp ilk önce kahverengi kısmı pastamıza yerleştiriyoruz.Daha sonra beyaz ve sarı kısmı kapayıp ,üzerinin şekillerini yapıyoruz..




Tabi böyle anlatırken çok çabuk bitiyor, ama inanın üzerini kaplamak en az 3 saatini alıyor insanın..Pastayı büyük buzdolabı poşetine geçirip 2 gün buzdolabında muhafaza ettim ,hiçte bişi olmadı..inanın tadıda lezzet gelmiştibenden söylemesi ,yapmak isteyenlere şimdiden kolay gelsin..




Ortaya güzel bir iş çıkınca ,şeker hamuruna gitgide daha fazla ısınmaya başlıyorum)


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.