Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
fındıklı, halkalar, portakallı

Portakallı ve Fındıklı Halkalar

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı ve Fındıklı Halkalar




Malzemeler:

4-4,5 su bardağı un
1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
1 tutam tuz
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık
1 adet portakal
1 paketten biraz az kabartma tozu
üzerine: pudra şekeri

Hazırlanışı

unu bir kaba eleyin
pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin
kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın
fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin
portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin
bu karışımı unla karıştırın hamuru yoğurun
ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin
tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin (bembeyaz olmasınlar)
pudra şekeri serperek servis yapın
tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur (tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.