![]() |
Portakallı ve Fındıklı Halkalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı ve Fındıklı HalkalarMalzemeler: 4-4,5 su bardağı un 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 tutam tuz 2 yumurta 4 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı fındık 1 adet portakal 1 paketten biraz az kabartma tozu üzerine: pudra şekeri Hazırlanışı unu bir kaba eleyin ![]() pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin ![]() kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın ![]() fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin ![]() portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin ![]() bu karışımı unla karıştırın ![]() ![]() ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin ![]() tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin ![]() ![]() pudra şekeri serperek servis yapın ![]() tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|