![]() |
Portakallı ve Fındıklı Halkalar
Malzemeler: 4-4,5 su bardağı un 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 tutam tuz 2 yumurta 4 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı fındık 1 adet portakal 1 paketten biraz az kabartma tozu üzerine: pudra şekeri Hazırlanışı unu bir kaba eleyin. pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın. fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin. portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin. bu karışımı unla karıştırın. hamuru yoğurun. ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin. tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (bembeyaz olmasınlar). pudra şekeri serperek servis yapın. tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor. bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur... (tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından...) |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.