06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HURMALI KEK

Malzemeler:
60 gr tuzsuz tereyağ veya margarin
150 gr un
5 gr karbonat
5 gr kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir tutam kakule
300 gr çekirdekleri çıkarılarak püre yapılmış hurma
500 ml kaynar su
200 gr esmer şeker
1 büyük yumurta
200 gr kırılmış ceviz içi
5 gr vanilya
Güveçler için ekstra şeker
Fırın 175 derece
Hazırlanışı:
1 Büyük bir kek kalıbını veya benim yaptığım gibi minik güveçlerin altlarına pişirme kağıdı kaplayıp, kağıtlarla birlikte yağlayıp unlayın
2 Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakuleyi karıştırıp, birlikte eleyin
3 Başka bir kapta hurma püresini, 375 ml kaynar suyu ve yağı birkaç dakika karıştırın Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyin Tekrar karıştırın
4 Diğer kaptaki kuru malzemeleri ve ceviz içine de ekleyip karıştırın
5 Her bir güvecin içine 2 kaşık şeker koyun, üzerine hamuru, en üste de 2 kaşık daha şeker ve 2 çorba kaşığı da kaynar su koyun
6 Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin Üzerine pudra şekeri, krema veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz
|
|
|