HURMALI KEK |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
HURMALI KEK![]() Malzemeler: 60 gr tuzsuz tereyağ veya margarin 150 gr un 5 gr karbonat 5 gr kabartma tozu Bir tutam tuz Bir tutam kakule 300 gr çekirdekleri çıkarılarak püre yapılmış hurma 500 ml kaynar su 200 gr esmer şeker 1 büyük yumurta 200 gr kırılmış ceviz içi 5 gr vanilya Güveçler için ekstra şeker Fırın 175 derece Hazırlanışı: 1 Büyük bir kek kalıbını veya benim yaptığım gibi minik güveçlerin altlarına pişirme kağıdı kaplayıp, kağıtlarla birlikte yağlayıp unlayın 2 Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakuleyi karıştırıp, birlikte eleyin![]() 3 Başka bir kapta hurma püresini, 375 ml kaynar suyu ve yağı birkaç dakika karıştırın Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyin Tekrar karıştırın![]() 4 Diğer kaptaki kuru malzemeleri ve ceviz içine de ekleyip karıştırın![]() 5 Her bir güvecin içine 2 kaşık şeker koyun, üzerine hamuru, en üste de 2 kaşık daha şeker ve 2 çorba kaşığı da kaynar su koyun![]() 6 Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin Üzerine pudra şekeri, krema veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz
|
|
|
|