![]() |
HURMALI KEK
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 60 gr tuzsuz tereyağ veya margarin 150 gr un 5 gr karbonat 5 gr kabartma tozu Bir tutam tuz Bir tutam kakule 300 gr çekirdekleri çıkarılarak püre yapılmış hurma 500 ml kaynar su 200 gr esmer şeker 1 büyük yumurta 200 gr kırılmış ceviz içi 5 gr vanilya Güveçler için ekstra şeker Fırın 175 derece Hazırlanışı: 1. Büyük bir kek kalıbını veya benim yaptığım gibi minik güveçlerin altlarına pişirme kağıdı kaplayıp, kağıtlarla birlikte yağlayıp unlayın. 2. Bir kapta un, karbonat, kabartma tozu, tuz ve kakuleyi karıştırıp, birlikte eleyin. 3. Başka bir kapta hurma püresini, 375 ml kaynar suyu ve yağı birkaç dakika karıştırın. Şeker, yumurta ve vanilyayı da ekleyin. Tekrar karıştırın. 4. Diğer kaptaki kuru malzemeleri ve ceviz içine de ekleyip karıştırın. 5. Her bir güvecin içine 2 kaşık şeker koyun, üzerine hamuru, en üste de 2 kaşık daha şeker ve 2 çorba kaşığı da kaynar su koyun. 6. Önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri, krema veya dondurma koyarak servis edebilirsiniz. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.