Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
koni, pastası

Koni pastası

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Koni pastası



Malzeme
250 Gr Un (10 çorba kaşığı)
1 büyük paket margarin
1 Kahve kaşığı limon suyu
1 Kahve kaşığı tuz
Açma payı un
½ ölçü pasta kremi gereci
50 gr pudra şekeri (1,5 çorba kaşığı)

Yapılışı
1yaprak hamurunu hazırlarız
23 mm incelikte 25-30 cm boyunda dikdörtgen açarız
3Hamuru 3-4 cm boyunda şeritler halinde kesiniz
4-koni şeklindeki kalıpların üzerine kalıp hiç gözükmeyecek şekilde şeritlerle sarınız
5kabıyla sıcak fırında pişiriniz
6Fırından alınca hamurları kırmadan kalıptan çıkarın
7içlerini pasta kremi ile doldurun
8üzerine pudra şekeri serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.