![]() |
Gönlü Rahat |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Gönlü RahatGönlü Rahat tarifi - Gönlü Rahat yapılışı - Gönlü Rahat malzemeleri Malzemeler 1 Litre süt 1 Su bardağı tozşeker 2 Çorba kaşığı mısır nişastası 2 Çorba kaşığı un 1 Paket vanilya 1 Adet yumurtanın sarısı 100 gr margarin 1 Poşet krem şanti 15 Su bardağı kayısı suyu 500 gr taze kayısı 1 Paket etimek Süslemek için : Antepfıstığı ve hizdistancevizi Hazırlanışı * Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin * Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın * Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın * Etimekleri cam bir kabın içine dizin * 15 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün * Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin * Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistan ceviziyle süsleyin |
![]() |
![]() |
|