Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuçlu, kek, kepekli

Havuçlu kepekli kek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu kepekli kek



Havuçlu kepekli kek Tarifi - Havuçlu kepekli kek Yapılışı - Havuçlu kepekli kek Nasıl Yapılır
Malzemeler


5 Adet rendelenmiş havuç

240 gr pekmez

100gr zeytinyağ

50gr esmer şeker

4 adet yumurta

270gr kepek unu

60gr kepek

10gr kabartma tozu

5gr tarçın

5gr vanilya


Hazırlanışı;


İlk önce yumurtalar rengi beyaza dönene kadar karıştırılır, ardından şeker ilave edilir ve şeker tamamen eriyinceye kadar çırpılır

Bu karışıma ağır ağır pekmez ilave edilir, yavaş yavaş karıştırılır Yavaşca zeytinyağı konulur ve karıştırmaya devam edilir

Sonra havuç eklenir, malzemeyle birlikte iyice karıştırılır Un elenerek ilave edilir Kepekli unun kepekleri de içine atılır

Hafifçe karıştırdıktan sonra yavaşça kabartma tozu, tarçın ve vanilya konulur Kepek ilave edilir, tüm malzemeler iyice karıştırılır

Kalıplara dökülür 170 derecede ısınmış fırına pişirilir


Pişen kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpelimKalıpla kestiklerinize ise 1 pk bitter çikolatayı benmari usülü eritip 1-2 ykçokokremle karıştırıp soğuduktan sonra aralarına sürüp yapıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.