Pasta Kreması Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Kreması Tarifipasta kreması nasıl yapılır - pasta kremasının yapılışı - pastalar için krema nasıl yapılır - meyveli pasta kremasıMalzemeler: 1 yumurtanın sarısı 7 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt bir paket vanilya 1 yemek kaşığı margarin yada tere yağı Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell meyveli pasta yapılacaksa)Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın ![]() Un ve nişastayı da ilave edin Sonra soğuk sütü koyup karıştırın![]() Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin ![]() Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın ![]() Pasta’nın bir araya getirilmesi: Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün ![]() Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz ![]() Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin ![]() Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın ![]() En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayın ![]() İsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin Yada meyveli değilse resimdeki gibi rendelenmiş çikolata serpiştirebilir, yanlarını makineden geçirilmiş cevizle süsleyebilirsiniz![]() Not: Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz ![]() Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini çok fazla ıslatmayın![]() Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın ![]() alıntı |
|
|
|