ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Pasta Kreması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=182097)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 08:48 PM

Pasta Kreması Tarifi
 
pasta kreması nasıl yapılır - pasta kremasının yapılışı - pastalar için krema nasıl yapılır - meyveli pasta kremasıMalzemeler:


1 yumurtanın sarısı


7 yemek kaşığı şeker


2 yemek kaşığı un


2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası


2 su bardağı süt


bir paket vanilya


1 yemek kaşığı margarin yada tere yağı


Arzuya göre limon kabuğu rendesi (özell. meyveli pasta yapılacaksa)


Yapılışı:


Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarisi ve sekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın.

Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın.

Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı, yağı ve arzuya göre limon kabuğu rendesini ilave edip soğumaya bırakın.

Pasta’nın bir araya getirilmesi:


Soğumuş olan pandispanya nızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün.

Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz.

Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun. (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın)

Eğer konacaksa bir kat muz ,çilek serpiştirin.

Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın.

En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın yada ıspanaklı kek tarifindeki gibi 7 dakikalık krema tarifini hazırlayıp onunla kaplayın.

İsteğinize göre çilek taneleri ile süsleyin. Yada meyveli değilse resimdeki gibi rendelenmiş çikolata serpiştirebilir, yanlarını makineden geçirilmiş cevizle süsleyebilirsiniz.


Not:


Kremayı yaparken içine 2-3 yemek kaşığı kakao ekleyerek çikolatalı krema yapabilirsiniz.


Pandispanyayı isterseniz daha ıslak olması için süt yada süt-reçel karışımı ile hafifçe ıslatabilirsiniz her katini. çok fazla ıslatmayın.


Pastayı en az 4 saat kadar buzdolabında soğumaya bırakın yada akşamdan hazırlayın.



alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.