![]() |
böğürtlenli dondurma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() böğürtlenli dondurmaMalzemeler 1 Su bardağı böğürtlen 4 Çorba kaşığı tozşeker 2 Adet armut 500 gr vanilyalı dondurma 1 Su bardağı krem şanti Üzerini süslemek için : Krema Yapılışı * Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin ![]() * Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin ![]() * Armutlardan birini ince ince dilimleyin ![]() * Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin ![]() * Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin ![]() * Meyveleri soğumaları için bir kenara alın ![]() * Dondurmayla krem şantiyi karıştırın ![]() * Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın ![]() * Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin ![]() * Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün ![]() * Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|