![]() |
böğürtlenli dondurma
Malzemeler
1 Su bardağı böğürtlen 4 Çorba kaşığı tozşeker 2 Adet armut 500 gr vanilyalı dondurma 1 Su bardağı krem şanti Üzerini süslemek için : Krema Yapılışı * Böğürtlenlerin üzerine 2 çorba kaşığı tozşeker koyup, sulanıncaya kadar bekletin. * Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirin. * Armutlardan birini ince ince dilimleyin. * Üzerine kalan 2 çorba kaşığı tozşekeri serpin. * Onlarıda kısık ateşte 10 dakika pişirin. * Meyveleri soğumaları için bir kenara alın. * Dondurmayla krem şantiyi karıştırın. * Bu karışımın yarısını 4 kup bardağı arasında paylaştırın. * Krem şantili dondurmanın üzeine şekerle pişirdiğiniz böğürtlenleri ve armutları pay edin. * Kalan dondurmayı da bardaklar aradında bölüştürün. * Dondurmaların üzerine kalan 1 adet armut dilimleri, döğürtlen, nar taneleri ve krema ile süsleyip, servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.