![]() |
Haşhaşlı Cevizli Çörek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Haşhaşlı Cevizli Çörekhaşhaşlı tarifler - haşhaşlı hamur işi tarifler - hahaşlı çörek tarifi ![]() Haşhaşlı ve cevizli çörek malzemeleri Hamur için 4 ![]() 1 kesme şeker 1 çorba kaşığı kuru maya 2 su bardağı ılık su İç malzeme 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz 1 su bardağı haşhaş 1 su bardağı eritilmiş ılık tereyağı Üzeri için 2 yumurta sarısı Haşhaşlı ve cevizli çörek hazırlanışı Maya ve şekeri 1 su bardağı suya ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın ![]() Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın ve mayalı suyu ilave edin ![]() Kalan 1 bardak suyu azar azar ekleyerek düzgün bir hamur yoğurun ![]() Üzerini nemli bir bezle örtüp ılık bir ortamda 30 dakika kadar dinlendirin ![]() Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya ayırıp merdane ile hazır yufka büyüklüğünde açın ![]() Her birinin üzerine eritilmiş ılık tereyağından gezdirin ![]() Üzerlerine 2 çorba kaşığı ceviz ve 1 çorba kaşığı haşhaş serpin ![]() Yufkaları üst üste yerleştirip 7-8 santimlik şeritler şeklinde boydan boya kesin ![]() Her birini iki ucundan tutup birbirine ters yönde çevirerek burun ![]() Tepsiyi yağlayıp içine hamurları dizin ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürün ![]() Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar 30-35 dakika pişirin ![]() Ilık olarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|