Katlı poğaça |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Katlı poğaçaMalzemeler: Hamur: 3 su bardağı un 1 poşet Instant Maya 2 yumurta sarısı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 100 g eritilmiş margarin Dolgu: 1 su bardağı beyaz peynir rendesi Yarım demet kıyılmış maydanoz Üzeri için: 1 yumurta sarısı Hazırlanışı: Un ve mayayı karıştırın Üzerine yumurta sarıları, yoğurt, sıvı yağ, su ve tuzu ekleyip iyice yoğurun Hamuru bekletmeden 4 eşit parçaya bölün Her bir parçayı 1-2 mm kalınlığında açın Üzerlerine margarin sürün İki yufkayı üst üste koyup rulo şeklinde sarın Üzerlerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin Sürenin sonunda buzdolabından çıkartıp 2 ruloyu 8'er eşit parçaya kesin Kestiğiniz parçaları yuvarlayıp merdane ile 1 cm kalınlığında açın İç malzeme koyup fazla bastırmadan poğaça şeklinde kapatın Yumurta sarısı sürüp 180 ºC'ye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin |
|