![]() |
Kayısılı Kurabiye |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı KurabiyeMalzemeler 125 gr ![]() 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 yumurta(akın bir kısmı üzerine sürmek için ayrılır) 1,5 çay kaşığı tarçın 1/2 paket kabartma tozu aldığı kadar un üzeri için: hindistan cevizi YAPILIŞI Tereyağ, kayısı marmelatı, pudra şekeri, yumurta karıştırılır ![]() Tarçın, hindistan cevizi, kabartma tozu ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir ![]() Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan kurabiyeler önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanarak tepsiye dizilir ![]() 160°C önceden ısıtılmış fırında kurabiyelerin üstü pembeleşene kadar pişirilir ![]() |
![]() |
![]() |
|