Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
damat, titreten

damat titreten

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

damat titreten



Gereçler:
1/2 paket katı yağ
2 çkaşığı un
1 litre süt
1 paket muzlu jole
3 adet muz 1 bardak irmik
bir paket vanilya
3 kaşık nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
yağ unla beraber tencerede kavrulur, un pembeleşince 1 litre soğuk süt karıştırılarak ilave edilir, su hafif ısınınca şeker ve irmik ilave edilir,ve karıştırılır karışımın kaynamasına yakın nişasta vevanilya ilave edilir karışım kaynatıldıktan sonra bir tepsiye alınır tatlımızın soğumasını beklerken jölemizi hazırlıyoruz ve muzları ince bir şekilde tepsinin yüzeyin kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayım muzların üzerine döküyoruz yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletiyoruz
Servis Önerileri:
soğuk servis yapılmalı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.