ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   damat titreten (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181817)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:35 PM

damat titreten
 
Gereçler:
1/2 paket katı yağ
2 ç.kaşığı un
1 litre süt
1 paket muzlu jole
3 adet muz 1 bardak irmik
bir paket vanilya
3 kaşık nişasta
1 su bardağı toz şeker
Yapılışı:
yağ unla beraber tencerede kavrulur, un pembeleşince 1 litre soğuk süt karıştırılarak ilave edilir, su hafif ısınınca şeker ve irmik ilave edilir,ve karıştırılır. karışımın kaynamasına yakın nişasta vevanilya ilave edilir. karışım kaynatıldıktan sonra bir tepsiye alınır. tatlımızın soğumasını beklerken jölemizi hazırlıyoruz ve muzları ince bir şekilde tepsinin yüzeyin kaplayacak şekilde yerleştiriyoruz. jöleyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayım muzların üzerine döküyoruz. yaklaşık 3 saat buzdolabında bekletiyoruz
Servis Önerileri:
soğuk servis yapılmalı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.