Pandispanya keki nasıl yapılır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Pandispanya keki nasıl yapılırPandispanya keki - Pandispanya keki tarifi - Pandispanya kekinin yapılışı Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz Pandispanyanızı istediğiniz malzeme ve kremayla süsleyebilirsiniz![]() Malzemeler 4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam tuz Yapılışı * Yumurtaların sarısını aklarından ayırın Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin![]() * Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın ![]() * Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın Ardından sıvıyağı ekleyin![]() * Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin Hamuru kalıba boşaltın![]() * 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin
|
|
|
|