![]() |
Pandispanya keki nasıl yapılır
Pandispanya keki - Pandispanya keki tarifi - Pandispanya kekinin yapılışı
Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme ve kremayla süsleyebilirsiniz. Malzemeler 4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam tuz Yapılışı * Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. * Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın. * Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin. * Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın. * 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.