![]() |
Aşureli Tart |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşureli TartAşureli Tart Tarifi - Aşureli Tartın Yapılışı ![]() Malzemeleri hamur için 150 gram tereyağı 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buzlu su 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 çay bardağı toz antepfıstığı bir tutam tuz içine 2 paket hazır aşure karışımı üç buçuk su bardağı süt dondurma Hazırlanışı - Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın ![]() ![]() ![]() - Tart kalıbını iyice yağlayın ![]() ![]() - 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() - Soğumaya bırakın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|