ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Aşureli Tart (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181703)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 09:54 PM

Aşureli Tart
 
Aşureli Tart Tarifi - Aşureli Tartın Yapılışı

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeleri

hamur için 150 gram tereyağı

1 çorba kaşığı yoğurt

1 su bardağı pudra şekeri

1 çay bardağı buzlu su

2 su bardağı un

1 çorba kaşığı buğday nişastası

1 çay bardağı toz antepfıstığı

bir tutam tuz

içine 2 paket hazır aşure karışımı

üç buçuk su bardağı süt

dondurma

Hazırlanışı


- Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin.

- Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın.

- 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (Poşetin tamamını üç buçuk su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın).

- Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.