![]() |
Aşureli Tart
Aşureli Tart Tarifi - Aşureli Tartın Yapılışı
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Malzemeleri hamur için 150 gram tereyağı 1 çorba kaşığı yoğurt 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı buzlu su 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı buğday nişastası 1 çay bardağı toz antepfıstığı bir tutam tuz içine 2 paket hazır aşure karışımı üç buçuk su bardağı süt dondurma Hazırlanışı - Derin bir kaba tereyağı, yoğurt, pudra şekeri ve tuz koyup karıştırın. Unu, nişastayı, toz antepfıstığını ilave edin. Yoğurup, gerekirse soğuk su ekleyin. - Tart kalıbını iyice yağlayın. Yoğurduğunuz hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp, kalıbın içine yayın. - 180 derece fırında 30 – 40 dakika pişirin. Bu arada aşureyi, ambalaj üzerindeki tarife göre hazırlayın (Poşetin tamamını üç buçuk su bardağı süte ilave edin. Orta ateşte karıştırarak 20 dakika kaynatın). - Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız tart soğuyunca, üzerine aşureyi yayın. Dondurma ile birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.