Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bisküvi, muzlu, tatlısı

Muzlu Bisküvi Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Bisküvi Tatlısı



Malzemeler


1 paket petibör bisküvi (175 gram)


1 Türk kahvesi fincanı süt


5 adet muz


Bal


Limon suyu


Kreması için


3 adet yumurta sarısı


800 ml süt (4 su bardağı)


1 su bardağı un


1 su bardağı şeker




Hazırlanışı


Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır

Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir

Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır

Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir

Kremanın yarısı üzerine boşaltılır

Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır

Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır

Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir

Bal ile dekor yapılır



Not


Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır

Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var

Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur



Afiyet olsun

__________________

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.