ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Tatlı (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=687)
-   -   Muzlu Bisküvi Tatlısı (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181639)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:04 PM

Muzlu Bisküvi Tatlısı
 
Malzemeler


1 paket petibör bisküvi (175 gram)


1 Türk kahvesi fincanı süt


5 adet muz


Bal


Limon suyu


Kreması için


3 adet yumurta sarısı


800 ml süt (4 su bardağı)


1 su bardağı un


1 su bardağı şeker




Hazırlanışı


Yumurta sarıları bir tencerede çırpılır.

Sarılara süt, un ve şeker ilave edilip koyulaşıncaya kadar pişirilir.

Bisküviler bir sıra halinde kaseye dizilip süt ile ıslatılır.

Soyulup limonlanan dört adet muz dilimlenip, bisküvilerin üzerine dizilir.

Kremanın yarısı üzerine boşaltılır.

Tekrar bisküvi dizilip süt ile ıslatılır.

Krema bisküvilerin üzerine boşaltılır.

Kalan muz üzerine dilimler halinde yerleştirilir.

Bal ile dekor yapılır.



Not


Bezeli Elma Tatlısı'ndan artan kremayı değerlendirmek için hemen o an da uydurulmuştur. Daha sonra beğenilince tekrarlanmıştır.

Muzlar çok çabuk karardığı için çabuk tüketilmesinde fayda var.

Kedidili bisküvisi ile de çok lezzetli olur.



Afiyet olsun

__________________


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.