Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
isveç, keki, zencefilli

Zencefilli İsveç Keki

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli İsveç Keki



zencefilli kek nasıl yapılır - zencefilli kak tarifi - zencefilli pastaMalzemeler:


100 gr tereyağı

200 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı zencefil

1 yumurta, çırpılmış

125 gr krema

300 gr un

Üstü:

1 yemek kaşığı limon suyu

100 gr şeker elenmiş

Limon kabuğu, ince soyulmuş


Tarifi:


23 cm çapında ortası delik kalıbı yağlayın ve içine un serpiştirin Yağı eritip bir kaba koyduğunuz şekerin üstüne akıtın Zencefil, yumurta ve kremi de ekledikten sonra unu da üzerine eleyin İyice karıştırıp hazırladığınız kalıba boşaltın ve orta ısıdaki fırında 40-45 dakika, iyice kabarana dek pişirin 2 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın


Kekiniz soğuyunca, limon suyu ile üstü için ayrılan şekeri karıştırıp koyu ancak akıcı bir kıvama getirin Kekin üstüne kaşıkla bu karışımdan koyarken yanlardan akmasına da izin verin Limon kabuklarını ince şeritler biçiminde kesin 5 dakika kaynayan suda bıraktıktan sonra çıkarıp iyice kurulayın ve kekinizin üstünü bunlarla süsleyin




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.