ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Zencefilli İsveç Keki (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181614)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:09 PM

Zencefilli İsveç Keki
 
zencefilli kek nasıl yapılır - zencefilli kak tarifi - zencefilli pastaMalzemeler:


100 gr tereyağı

200 gr pudra şekeri

2 çay kaşığı zencefil

1 yumurta, çırpılmış

125 gr krema

300 gr un.

Üstü:

1 yemek kaşığı limon suyu

100 gr şeker elenmiş

Limon kabuğu, ince soyulmuş


Tarifi:


23 cm. çapında ortası delik kalıbı yağlayın ve içine un serpiştirin. Yağı eritip bir kaba koyduğunuz şekerin üstüne akıtın. Zencefil, yumurta ve kremi de ekledikten sonra unu da üzerine eleyin. İyice karıştırıp hazırladığınız kalıba boşaltın ve orta ısıdaki fırında 40-45 dakika, iyice kabarana dek pişirin. 2 dakika kalıpta beklettikten sonra çıkarıp soğumaya bırakın.


Kekiniz soğuyunca, limon suyu ile üstü için ayrılan şekeri karıştırıp koyu ancak akıcı bir kıvama getirin. Kekin üstüne kaşıkla bu karışımdan koyarken yanlardan akmasına da izin verin. Limon kabuklarını ince şeritler biçiminde kesin. 5 dakika kaynayan suda bıraktıktan sonra çıkarıp iyice kurulayın ve kekinizin üstünü bunlarla süsleyin.




alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.