Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ârî, pastasi, sokmasi

Ari Sokmasi Pastasi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ari Sokmasi Pastasi



Bienenstich - Ari sokmasi Pastasi - Bienenstich - Ari sokmasi Pasta Tarifi


Hamuru:


4 yumurta


175 g Seker


175 g Un


1 Kabartma tozu (Paket)



Kremasi:


500g kaymak


1 kremcanty( yada baska kivamlindirci)


1 vanillia sekeri



üsütü:


1 Paket Rende Badem


1 yemek kasigi bal


yarim yemek kasigi margarin


Yapilisi:


Hamurun bildigimiz sekilde cirpiyoruz, yaglanmis kaliba döküyoruz, 175 C°

atiyoruz, 30 dakika pismesi icin 10 dakika sonra biraz üstü sertlestimi


Yani sira bir tavada Badem , bal ve margarinle pembelesmis kavurdugumuz

karisimi pastanin üzerine yayiyor ve yine firina sürüyoruz

20 dakika daha cok yakmadan kontrol ederek bekliyoruz

Cünkü her firin farkli pisirir


Cirakip ortadan büyük bir tirtirli bicakla ayiriyoruz Yani yandan


Ve buz dolabinda sogutulmus cremamizi arasina kasik kasik yayip yine

30 dakika buz dolabina sürüyoruz Bitti



Afiyet bal olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.