![]() |
Ari Sokmasi Pastasi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ari Sokmasi PastasiBienenstich - Ari sokmasi Pastasi - Bienenstich - Ari sokmasi Pasta Tarifi Hamuru: 4 yumurta 175 g Seker 175 g Un 1 Kabartma tozu (Paket) Kremasi: 500g kaymak 1 kremcanty( yada baska kivamlindirci) 1 vanillia sekeri üsütü: 1 Paket Rende Badem 1 yemek kasigi bal yarim yemek kasigi margarin Yapilisi: Hamurun bildigimiz sekilde cirpiyoruz, yaglanmis kaliba döküyoruz, 175 C° atiyoruz, 30 dakika pismesi icin ![]() Yani sira bir tavada Badem , bal ve margarinle pembelesmis kavurdugumuz karisimi pastanin üzerine yayiyor ve yine firina sürüyoruz ![]() 20 dakika daha cok yakmadan kontrol ederek bekliyoruz ![]() Cünkü her firin farkli pisirir ![]() Cirakip ortadan büyük bir tirtirli bicakla ayiriyoruz ![]() ![]() Ve buz dolabinda sogutulmus cremamizi arasina kasik kasik yayip yine 30 dakika buz dolabina sürüyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet bal olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|