![]() |
Ari Sokmasi Pastasi
Bienenstich - Ari sokmasi Pastasi - Bienenstich - Ari sokmasi Pasta Tarifi
Hamuru: 4 yumurta 175 g Seker 175 g Un 1 Kabartma tozu (Paket) Kremasi: 500g kaymak 1 kremcanty( yada baska kivamlindirci) 1 vanillia sekeri üsütü: 1 Paket Rende Badem 1 yemek kasigi bal yarim yemek kasigi margarin Yapilisi: Hamurun bildigimiz sekilde cirpiyoruz, yaglanmis kaliba döküyoruz, 175 C° atiyoruz, 30 dakika pismesi icin. 10 dakika sonra biraz üstü sertlestimi Yani sira bir tavada Badem , bal ve margarinle pembelesmis kavurdugumuz karisimi pastanin üzerine yayiyor ve yine firina sürüyoruz. 20 dakika daha cok yakmadan kontrol ederek bekliyoruz. Cünkü her firin farkli pisirir. Cirakip ortadan büyük bir tirtirli bicakla ayiriyoruz. Yani yandan. Ve buz dolabinda sogutulmus cremamizi arasina kasik kasik yayip yine 30 dakika buz dolabina sürüyoruz. Bitti..... Afiyet bal olsun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.