ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Ari Sokmasi Pastasi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181357)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 10:51 PM

Ari Sokmasi Pastasi
 
Bienenstich - Ari sokmasi Pastasi - Bienenstich - Ari sokmasi Pasta Tarifi


Hamuru:


4 yumurta


175 g Seker


175 g Un


1 Kabartma tozu (Paket)



Kremasi:


500g kaymak


1 kremcanty( yada baska kivamlindirci)


1 vanillia sekeri



üsütü:


1 Paket Rende Badem


1 yemek kasigi bal


yarim yemek kasigi margarin


Yapilisi:


Hamurun bildigimiz sekilde cirpiyoruz, yaglanmis kaliba döküyoruz, 175 C°

atiyoruz, 30 dakika pismesi icin. 10 dakika sonra biraz üstü sertlestimi


Yani sira bir tavada Badem , bal ve margarinle pembelesmis kavurdugumuz

karisimi pastanin üzerine yayiyor ve yine firina sürüyoruz.

20 dakika daha cok yakmadan kontrol ederek bekliyoruz.

Cünkü her firin farkli pisirir.


Cirakip ortadan büyük bir tirtirli bicakla ayiriyoruz. Yani yandan.


Ve buz dolabinda sogutulmus cremamizi arasina kasik kasik yayip yine

30 dakika buz dolabina sürüyoruz. Bitti.....



Afiyet bal olsun.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.