Üzümlü İngiliz Bisküvisi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Üzümlü İngiliz BisküvisiÜzümlü İngiliz Bisküvisi Tarifi - Üzümlü İngiliz Bisküvisi Yapılışı - Üzümlü İngiliz Bisküvisi Nasıl Yapılır - Üzümlü İngiliz Bisküvisi Malzemeleri yarım paket kahvaltılık tereyağı (yaklaşık 125 gram) 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı kuşüzümü 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya bir fiske tuz ve alabildiği kadar un artık kurabiyemizin yapımına geçebiliriz önce oda ısında yumuşattığımız tereyağını pudra şekerini ve 1 adet yumurtayı karıştırma kabına koyuyoruz ve parmak uçlarımızla malzemeleri birbirine yediriyoruz yavaş yavaş elediğimiz undan ilave edebiliriz yalnız unun üzerine kabartma tozunu vanilyayı ve çok az miktarda tuzumuzu da katalım yoğurmaya devam edelim hamur toplanmaya başladı, fakat hala cıvık bu aşamada kuşüzümünü ilave ediyoruz yavaş yavaş dağılana kadar, biraz da un ekleyerek yoğuruyoruz hamurumuz arzu ettiğimiz kıvama geldi ele yapışmıyor, çok da sert değil şimdi unlu zemin üzerinde, merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında açıyoruz şimdi normalden biraz büyük çay bardağı ağzı ile kesiyoruz kurabiye kalıbı da kullanabiliriz fakat her evde mutlaka bardak vardır, bardakla kesmek daha kolay bisküvilerimizi yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine çok az aralık bırakarak yerleştiriyoruz şimdi bu kalan hamurları topluyoruz, tekrar açıyoruz ve aynı işlemleri hamur bitene kadar tekrar ediyoruz sonuncu bisküvimizi de hazırladık bu ölçüden 25 adet bisküvi çıkıyor fırını önceden 190 derecede ısıttık bisküvilerimizi açık pembe renkte pişiriyoruz bisküvilerimiz fırından çıktı, şimdi biraz soğumasını bekliyoruz sonra servis tabağına sıralayabiliriz bu bölümümüzde güzel bir bisküvi yaptık İngiliz mutfağına uzandık güzel görünüyor, ama denerseniz lezzetli olduğunu da anlayacaksınız şimdiden Afiyet Olsun! |
|