Lokumlu Hindistan Cevizli Tart |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lokumlu Hindistan Cevizli TartMalzemeler: 1 parça pasta keki ½ su b sıvıyağ ½ çay b tozşeker 1 yumurta 1 su b hindistancevizi 250 gr güllü lokum Hindistan cevizi,yeşil fıstık HAZIRLANIŞI: - Karıştırma kabına yarım su bardağı sıvıyağ yarım çay bardağı toz şeker,1 adet yumurta 1 su bardağı hindistancevizi ilave edip karıştırın ·-Fırın tepsisinin üzerine 1 adet pasta kekini koyuyoruz üzerine hazırladığımız karışımı sürüyoruz Üzerine ortadan kestiğiniz güllü lokumları yerleştiriyoruz Önceden ısıtılmış 150 C fırında pişiriyoruz -Tartımız piştikten sonra ılıyınca üzerine Hindistan cevizi,yeşil fıstık serpiyoruz kapalı bir kek kalıbı içine tartımızı koyup 1 gün dinlendiriyoruz böylece lokumlar biraz yumuşamış oluyor |
|