Esmer Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Esmer Turta![]() Malzemeler : 20-25 adet savayer bisküvi 4 su bardağı süt 6-7 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 4-5 yemek kaşığı kakao Üzeri İçin : Yarım paket toz çikolata sosu 1 5 su bardağı sütAra Malzemesi: 1 çay bardağı file Antep fıstığı 100 gr bitter çikolataü 1 yumurta akı Yarım fincan şeker 10 damla limon Süslemek İçin: Yarım fincan toz kakao Hazırlanışı : Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin Ağzını streç film ile kapatın 2 saat buzdolabında dinlendirin Servis tabağına ters çevirin Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin![]() Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun
|
|
|
|