![]() |
Esmer Turta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler : 20-25 adet savayer bisküvi 4 su bardağı süt 6-7 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı toz şeker 1 paket vanilya 4-5 yemek kaşığı kakao Üzeri İçin : Yarım paket toz çikolata sosu 1.5 su bardağı süt Ara Malzemesi: 1 çay bardağı file Antep fıstığı 100 gr bitter çikolataü 1 yumurta akı Yarım fincan şeker 10 damla limon Süslemek İçin: Yarım fincan toz kakao Hazırlanışı : Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin. Ağzını streç film ile kapatın. 2 saat buzdolabında dinlendirin. Servis tabağına ters çevirin. Çikolata sosu pişirip üzerine gezdirin. Yumurta akını, şekeri ve limonu kar haline gelene kadar çırpın. 150 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Beze hamurlarını pastanın üzerine şekilli koyun. Toz kakaoyu üzerine serpip servise sunun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.