Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli ve Cevizli Tuzlu KekZeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Malzemeleri Malzeme Listesi 2 Adet Yumurta 1 Su Bardağı Yoğurt Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ 2 Su Bardağı Un 1,5 Paket Kabartma Tozu 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası 1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş) 1 Su Bardağı Siyah Zeytin 3 Dal Taze Nane Yarım Demet Dereotu 6 Dal Maydanoz 2 Dal Fesleğen (Taze) Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır? 1 Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçasını koyup iyice çırpın 2 Maydanoz, dereotu, nane ve fasleğeni iyice temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıyın Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün 3 Çıptığınız kek harcına önce ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve fesleğeni katıp karıştırın Üzerine dövülmüş ceviz ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri koyup tekrar karıştırın Zeytinler tuzsuz ise biraz tuz ilave edebilirsiniz 4 Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış fırın tepsisine döküp, daha önceden ısıtılmış 175 derece fırımda 55 dakika kadar pişirin 5 Pişen keki fırından çıkartmadan ve ılıması için 10 dakika kadar bekletin Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kabından çıkararak dilimleyerek servis yapın 6 Kek pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin Afiyet Olsun |
|