ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=181190)

Prof. Dr. Sinsi 06-27-2012 11:19 PM

Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek
 
Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Tarifi - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır - Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Malzemeleri




Malzeme Listesi


2 Adet Yumurta

1 Su Bardağı Yoğurt

Yarım Su Bardağı Sıvı Yağ

2 Su Bardağı Un

1,5 Paket Kabartma Tozu

1 Yemek Kaşığı Biber Salçası

1 Su Bardağı Ceviz (Dövülmüş)

1 Su Bardağı Siyah Zeytin

3 Dal Taze Nane

Yarım Demet Dereotu

6 Dal Maydanoz

2 Dal Fesleğen (Taze)


Zeytinli ve Cevizli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?


1. Derin bir kaba, 2 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı biber salçasını koyup iyice çırpın.


2. Maydanoz, dereotu, nane ve fasleğeni iyice temizleyip yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye bölün.


3. Çıptığınız kek harcına önce ince kıyılmış maydanoz, nane, dereotu ve fesleğeni katıp karıştırın. Üzerine dövülmüş ceviz ve çekirdekleri çıkartılmış zeytinleri koyup tekrar karıştırın. Zeytinler tuzsuz ise biraz tuz ilave edebilirsiniz.


4. Son olarak un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına veya yağlanmış fırın tepsisine döküp, daha önceden ısıtılmış 175 derece fırımda 55 dakika kadar pişirin.


5. Pişen keki fırından çıkartmadan ve ılıması için 10 dakika kadar bekletin. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelmesini bekleyin ve kabından çıkararak dilimleyerek servis yapın.


6. Kek pişerken fırının kapağını açmamaya özen gösterin.


Afiyet Olsun...


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.