Kestaneli Peykek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Peykek![]() Malzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için) Tabanı için * 8 adet haylayf bisküvi * 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş) * 3 yemek kaşığı kestane püresi Kreması için * 30 ml krema * 80 gram labne * 1 yemek kaşığı kaymak * 3 yemek kaşığı şeker * 1 yemek kaşığı vanilyalı puding * 1 adet yumurta sarısı Üstü için * kestane şekeri Hazırlanışı 1 Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur![]() 2 Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir![]() 3 Üzerine kestane püresi konulur![]() 4 Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır![]() 5 Seker ve vanilyalı toz puding eklenir![]() 6 Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür![]() 7 175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir![]() 8 Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir![]() |
|
|
|