![]() |
Kestaneli Peykek
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler (10 cm’lik kelepçeli kalıp için) Tabanı için * 8 adet haylayf bisküvi * 1 yemek kaşığı tereyağ (erimiş) * 3 yemek kaşığı kestane püresi Kreması için * 30 ml krema * 80 gram labne * 1 yemek kaşığı kaymak * 3 yemek kaşığı şeker * 1 yemek kaşığı vanilyalı puding * 1 adet yumurta sarısı Üstü için * kestane şekeri Hazırlanışı 1. Erimiş tereyağı ile ezilmiş haylayf iyice ovulur. 2. Yağlanmış kalıbın içine hamur haline gelmiş bisküvi bastırılarak yerleştirilir. 3. Üzerine kestane püresi konulur. 4. Krema, labne, kaymak, yumurta sarısı iyice çırpılır. 5. Seker ve vanilyalı toz puding eklenir. 6. Hazırlanan tabanın üzerine krema dökülür. 7. 175 dereceye ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. 8. Fırının içinde soğutulup 1 gece bekletildikten sonra üzeri kestane ile süslendikten sonra servis edilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.