İNCİRLİ TURTA |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İNCİRLİ TURTAMalzemeler: 1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket margarin ( oda sıcaklığında eritilmiş) 2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısını ayırın ) 1 paket vanilya birkaç damla limon suyu Pudra şekeri (üzerine serpmek için) alabildiğince un Harç için: 2 su bardağı incir reçeli ( kurutulmuş incirleri şeker ile kaynatarak da elde edilebilir) 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 yemek kaşığı tarçın Harcın Yapılışı: Rondonun içine reçeli,cevizi ve tarçını koyarak koyu bir kıvam elde ediniz ![]() Yapılışı: Şeker,süt,sıvı yağ,margarin,yumurta,vanilya,limon suyu ve unu ekleyerek bir hamur elde ediniz 4/3 Hamuru ,turta kalıbına turta kalıbının şeklini kapatacak şekilde iyice yayınız Yaydığınız hamurun içine incirli harcı dökünüz kalan 4/1 hamurla uzun çubuklar oluşturunuz ve koyduğumuz harcın üstüne karşılıklı bir şekilde diziniz, son olarak da ayırdığımız yumurtayı çubukların üzerine sürünüz,200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz![]() Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekerini eleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz |
|
|
|