![]() |
İNCİRLİ TURTA
Malzemeler:
1 su bardağı toz şeker 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ yarım paket margarin ( oda sıcaklığında eritilmiş) 2 yumurta ( 1 yumurtanın sarısını ayırın ) 1 paket vanilya birkaç damla limon suyu Pudra şekeri (üzerine serpmek için) alabildiğince un Harç için: 2 su bardağı incir reçeli ( kurutulmuş incirleri şeker ile kaynatarak da elde edilebilir) 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz 1 yemek kaşığı tarçın Harcın Yapılışı: Rondonun içine reçeli,cevizi ve tarçını koyarak koyu bir kıvam elde ediniz. Yapılışı: Şeker,süt,sıvı yağ,margarin,yumurta,vanilya,limon suyu ve unu ekleyerek bir hamur elde ediniz.4/3 Hamuru ,turta kalıbına turta kalıbının şeklini kapatacak şekilde iyice yayınız.Yaydığınız hamurun içine incirli harcı dökünüz.kalan 4/1 hamurla uzun çubuklar oluşturunuz ve koyduğumuz harcın üstüne karşılıklı bir şekilde diziniz, son olarak da ayırdığımız yumurtayı çubukların üzerine sürünüz,200 derece fırında kızarana kadar pişiriniz..Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekerini eleyerek servise hazır hale getirebilirsiniz |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.