Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, milföylü, pasta

Milföylü Çilekli Pasta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Çilekli Pasta



çilekli pasta nasıl yapılır - milföy ile çilekli pasta yapılışıMalzemeler


6 adet milföy hamuru

350 gr süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağından birazcık az un

1/2 tatlı kaşığı buğday nişastası

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

15 gr tereyağı

4-5 tane çilek, keşilmiş

pudra şekeri, süslemek için


Yapılışı


Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencereye alıp iyice özleşene kadar çırpın Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin Piştikten sonra tereyağını ilave edip kenara alın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın


Milföy hamurlarını yağlı pişitmr kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip biraz çözülmesini bekleyin Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin Pişen hamurları ızgara teline alıp soğumasını bekleyin


Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürün ve üzerlerine de çilekleri koyup hamurları üst üste koyun Dilerseniz 3 kat dilerseniz 2 kat yapın


Üstlerine pudra şekeri serpiştirin Bunun için tel süzgeç kullanabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.