ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Milföylü Çilekli Pasta (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180852)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:16 AM

Milföylü Çilekli Pasta
 
çilekli pasta nasıl yapılır - milföy ile çilekli pasta yapılışıMalzemeler


6 adet milföy hamuru

350 gr süt

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağından birazcık az un

1/2 tatlı kaşığı buğday nişastası

1 yumurta sarısı

1 paket vanilya

15 gr tereyağı

4-5 tane çilek, keşilmiş

pudra şekeri, süslemek için


Yapılışı


Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencereye alıp iyice özleşene kadar çırpın. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağını ilave edip kenara alın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın.


Milföy hamurlarını yağlı pişitmr kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip biraz çözülmesini bekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişen hamurları ızgara teline alıp soğumasını bekleyin.


Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürün ve üzerlerine de çilekleri koyup hamurları üst üste koyun. Dilerseniz 3 kat dilerseniz 2 kat yapın.


Üstlerine pudra şekeri serpiştirin. Bunun için tel süzgeç kullanabilirsiniz.


alıntı


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.