![]() |
Milföylü Çilekli Pasta
çilekli pasta nasıl yapılır - milföy ile çilekli pasta yapılışıMalzemeler
6 adet milföy hamuru 350 gr süt 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağından birazcık az un 1/2 tatlı kaşığı buğday nişastası 1 yumurta sarısı 1 paket vanilya 15 gr tereyağı 4-5 tane çilek, keşilmiş pudra şekeri, süslemek için Yapılışı Krema için süt, şeker, un, nişasta, yumurta sarısı ve vanilyayı bir tencereye alıp iyice özleşene kadar çırpın. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Piştikten sonra tereyağını ilave edip kenara alın ve arada karıştırarak soğumasını sağlayın. Milföy hamurlarını yağlı pişitmr kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirip biraz çözülmesini bekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Pişen hamurları ızgara teline alıp soğumasını bekleyin. Hamurların arasına hazırladığınız kremadan sürün ve üzerlerine de çilekleri koyup hamurları üst üste koyun. Dilerseniz 3 kat dilerseniz 2 kat yapın. Üstlerine pudra şekeri serpiştirin. Bunun için tel süzgeç kullanabilirsiniz. alıntı |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.