Tarçınlı Halka Kurabiye |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Halka Kurabiyekurabiye tarifleri - tarçınlı krabiye tarifi ![]() Malzemeler * 60 gram margarin * 1/3 su bardağı bal * 2 yemek kaşığı esmer şeker * 2 yemek kaşığı pudra şekeri * 1+1/4 su bardağı un * 1 paket kabartmatozu * 3 tatlı kaşığı tarçın * 30 adet sert şeker Hazırlanışı 1 Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin![]() 2 Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin![]() 3 Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın![]() 4 Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin![]() 5 Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin![]() 6 Tepsiyi çıkartıp deliklere şeker koyup tekrar fırına verin![]() 7 5 dakika daha piştikten sonra çıkartıp soğutun![]() Notlar * Eğer ortası delik kalıbınız yoksa 2 farklı boy bardak kullanarak delikli kurabiye yapabilirsiniz ![]() * Kurabiyeleri fırından çıkartınca yağlı kağıdın uçlarından tutarak tepsiden çıkartın Yoksa tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam eder![]() * Kurabiyeleri şekerler sertleşinceye kadar yağlı kağıttan ayırmaya kalkmayın Şeker yumuşak olduğu için bozulur![]() * Eğer kurabiyeler bir tepsiye sığmazsa ve ikinci sefer de aynı tepsiyi kullanacaksanız tepsiyi mutlaka soğutun Mesela soğuk suya tutabilirsiniz Bu işlemi yapmazsanız ikinci pişirdiğiniz kurabiyelerin tabanı yanar![]() * Fırından çıkarttığınızda şeker kısmına parmağınızı değdirmeyin Çok fena yanarsınız![]() * Sert şeker derken ikram etmek için kullanılan meyveli şekerleri kast ediyor
|
|
|
|