ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Pasta, Kek, Börek & Kurabiye (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=688)
-   -   Tarçınlı Halka Kurabiye (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=180761)

Prof. Dr. Sinsi 06-28-2012 12:31 AM

Tarçınlı Halka Kurabiye
 
kurabiye tarifleri - tarçınlı krabiye tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler


* 60 gram margarin

* 1/3 su bardağı bal

* 2 yemek kaşığı esmer şeker

* 2 yemek kaşığı pudra şekeri

* 1+1/4 su bardağı un

* 1 paket kabartmatozu

* 3 tatlı kaşığı tarçın

* 30 adet sert şeker

Hazırlanışı


1. Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin.

2. Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin.

3. Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın.

4. Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin.

5. Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.

6. Tepsiyi çıkartıp deliklere şeker koyup tekrar fırına verin.

7. 5 dakika daha piştikten sonra çıkartıp soğutun.

Notlar


* Eğer ortası delik kalıbınız yoksa 2 farklı boy bardak kullanarak delikli kurabiye yapabilirsiniz.

* Kurabiyeleri fırından çıkartınca yağlı kağıdın uçlarından tutarak tepsiden çıkartın. Yoksa tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam eder.

* Kurabiyeleri şekerler sertleşinceye kadar yağlı kağıttan ayırmaya kalkmayın. Şeker yumuşak olduğu için bozulur.

* Eğer kurabiyeler bir tepsiye sığmazsa ve ikinci sefer de aynı tepsiyi kullanacaksanız tepsiyi mutlaka soğutun. Mesela soğuk suya tutabilirsiniz. Bu işlemi yapmazsanız ikinci pişirdiğiniz kurabiyelerin tabanı yanar.

* Fırından çıkarttığınızda şeker kısmına parmağınızı değdirmeyin. Çok fena yanarsınız.

* Sert şeker derken ikram etmek için kullanılan meyveli şekerleri kast ediyor.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.