Arap Gömleğı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap GömleğıMalzemeler: 300 gr Tereyağı300 gr Erimiş Çikolata300 gr Toz Badem100 gr Esmer Şeker18 Adet Yumurta Akı 200 gr Toz ŞekerYapılışı: Tereyağı mikserde karıştırılıp kabartılır Sırasıyla erimiş çikolata yedirilir ve toz badem karıştırılır En sonunda yumurta akı ve şeker mikserden kabartılır Hazırlamış olduğumuz harcın içine ekleyip, karıştırdıktan sonra hazır hale getirilir Tepsi veya kalıbı yağlayıp şekere batırarak harcımızı kalıplara doldururuz ve altına biraz su koyup sıcak olan 170 derecedeki fırında yaklaşık 1 saat pişiriniz Soğuduktan sonra arzuya göre servis edilir![]() Özgür Sef'in tarifi |
|
|
|